Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cvičení se zvířátky

"Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky"

 

To je název projektu České obce sokolské, který je realizován za podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a v letošním školním roce probíhá již 6. ročník, do kterého se naše školka Zahradní opět ráda zapojila. Ve všech našich třídách kromě denního cvičení, cvičíme se sokolíkem Pepíkem. Sokolík Pepík, je maskot tohoto projektu a dohlíží v každé naší třídě na všechny cvičící děti.

Všechny děti mají deníčky, které jsou rozděleny na různě obtížná cvičení, pro různě staré děti. Je jasné, že to co zvládne předškolák, nemůže úplně zvládnout i 3leté dítě. Za správně splněný úkol, překonání překážky nebo zvládnutí prolezení strachovým tunelem, si děti do svých deníčků lepí odznaky/samolepky/, které určují a pomáhají se orientovat, jakou oblast cviků mají již splněnou.
V deníčku, který zůstane dětem na památku, jsou úkoly i pro rodiče, protože je důležité, aby se i rodiče se svými dětmi hýbali, chodili na procházky, hřiště, do lesa, protože tím pomáhají správnému vývoji hrubé motoriky svých dětí.

Kdo z Vás by chtěl vědět ještě něco víc o projektu, může se podívat na https://sokol.eu/obsah/5462/svet-nekonci-za-vratky-cvicime-se-zviratky a zkusit třeba zacvičit si sám, s dětmi nebo s vnoučaty a zjistit, jak je na tom i Vaše tělesná schránka.  

Za MŠ Zahradní Iva Jirsová